Myynnissä olevat kirjat


 

Portti hiljaisuuteen -kirja kertoo Joensuun evankelisluterilaisesta hautausmaasta ja sinne haudatuista ihmisistä.
Kirjassa kerrotaan hautausmaan historiasta, hautamuistomerkeistä, sankarihaudoista ja hautaustavoista. Teos valaisee luterilaiseen hautausmaahan haudattujen tunnettujen ja tuntemattomien henkilöiden elämää. Henkilökertomuksia on yli 70 ja henkilöt on ryhmitelty eri ammattiryhmien mukaan.
Portti hiljaisuuteen –kirja on valokuvin kuvitettu ja se on oivallinen opaskirja sekä haudanhoitajille että hautausmaalla kulkijalle. Hauta- ja muistomerkkipaikat on merkitty kirjan karttoihin.
Puutarhaneuvos, hortonomi Reima Karetie toimi Joensuun Seurakuntayhtymän ylipuutarhurina 1974 – 2008 välisen ajan ja on perehtynyt laaja-alaisesti ja syvällisesti hautausmaan historiaan ja käytäntöihin.
Tietokirjailija, FM Heikki Tarma on paikallishistorioitsija ja on pari vuosikymmentä tutkinut Joensuun kaupungin historiaa.
Kirja on kovakantinen ja siinä on 230 sivua. Kirjassa on runsaasti valokuvia ja karttoja. Kirjan hinta on 29,00 euroa + postikulut 6,00 euroa. Tilaa.

portti hiljaisuuteen2

 

_______________________________________________________________________

 

TARMAN TARINAT I-OSASTA UUSI PAINOS !    

Tarman tarinat I on edennyt jo 6. painokseen ja suuresta kysynnästä johtuen olen päättänyt teettää siitä lisäpainoksen. Kirjassa kerrotaan Joensuun kaupunginosista, mielenkiintoisista kaupunkilaisista ja liikemiehistä. Myös eri tapahtumat kuten autoilun alkuajat, Kauppahalli, Vanha Lasaretti, Urtan kalayhtiö ja taksiliikenteen alkaminen sekä muita mielenkiintoisia tapahtumia. Jokaisen artikkelin kohdalla on runsaasti valokuvia aiheesta.

Kirjassa on 200 sivua ja se on pehmytkantinen. Hinta 25,00 euroa/kpl + postikulut 6,00 euroa. Kirjan voit tilata kotisivujen kautta ”Tilaa kirjoja” sivulta.

TT1

______________________________________________________________________

 Tarman tarinat IV-osa noudattaa aikaisempien osien kaavaa, missä julkaistuja lehtiartikkeleita on kuvitettu valokuvilla. Valokuvissa on jälleen runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia.

Tähän neljänteen osaan olen koonnut juttuja viiden vuoden aikana kertyneistä tarinoista: Kirjoitukset edustavat hauskoja kommelluksia, kaupungin historian järkyttävimpiä tapauksia ja mielenkiintoisia ihmisiä, jotka ovat jollakin osa-alueella kunnostautuneet.
Kirjassa kerrotaan Joensuun ensimmäisestä halpakauppiaasta, ensimmäisen löytötavaratoimiston perustajasta, kaupungin ensimmäisistä valokuvaajista ja Joensuun aatelissukujen jälkeläisistä sekä presidenttivierailuista Joensuusta ja kuvaus joensuulaisesta valtiomiehestä.

Kirjassa on myös artikkeli Joensuun tuhoisimmasta hukkumisonnettomuudesta, missä kerralla menehtyi seitsemän nuorta koululaista. Kaupungilla on myös ollut oma ruumismysteeri ja onpa täällä ammuttu pormestariakin.

Kirjan hinta on 24,00 euroa + postikulut 5,00 euroa.

tt4_2

________________________________________________________________________

Hevosesta hevosvoimiin

Joensuun kaupunkiliikenteen kehitys vuodesta 1848 – 1950 – luvulle. Painatusvuosi 2002. 158 sivua. ISBN 952-91-4554-3 (sid.).

Hevosesta hevosvoimiin kertoo Joensuun kaupunkiliikenteen historian ensimmäisistä hevosista 1950 –luvun autokauppaan ja korjaamoihin. Kirja kertoo Joensuun ensimmäisistä autoista ja autokaupasta. Kirjassa on henkilöhistorioita tunnetuista joensuulaisista autokaupan alan ihmisistä.
Kirja sisältää lähes 200 valokuvaa Joensuun autoilusta, autokaupasta ja eri ihmisistä.
Kirjan hinta 14 euroa + postikulut 5 euroa.

Hevosesta hevosvoimiin

_______________________________________________________________________

Joensuu – katuja ja kortteleita.

Kirja on saatavissa Suomalaisesta Kirjakaupasta, Joensuu ja Sanomalehti Karjalaisen Ison Myyn toimipisteestä.

img347

__________________________________________________________________________

Tanja Karttunen :

”Minkä tein, sen tein” Vilho ”Ville” Suonmaa.

Rakennusarkkitehti Vilho ”Ville” Suonmaa oli värikäs persoona, joka vaikutti voimakkaasti pohjoiskarjalaiseen rakennuskulttuuriin. Hän oli perinteen vaalija ja samalla uudistaja, jonka rakennuskohteet olivat usein hyvin omaperäisiä ja ainutlaatuisia. Vilho Suonmaan arkkitehtuuri nousi esille varsinkin hirsirakentamisessa. Bomban myötä alkoi hirsirakentamisen uusi kausi, missä Vilho Suonmaan kädenjälki oli uraauurtava.

Vilho Suonmaa on piirtänyt useita kirkkoja, Lintulan luostarirakennukset, omakotitaloja, kesähuviloita, pankkirakennuksia, paloaseman jne. ovat olleet Suonmaan rakennuskohteita. Hän oli monipuolinen rakennusarkkitehti.

Suonmaa on ollut myös monessa muussa hankkeessa mukana ja puuhamiehenä.

Vilho Suonmaan tytär kone- ja tuotantotekniikan insinööri Tanja Karttunen on kirjoittanut kirjan isästään, missä mielenkiintoisalla tavalla kerrotaan Vilhon elämästä unohtamatta kipeitäkin elämäntarinoita.

Kirja sisältää myös runsaasti valokuvia rakennuksista ja kovakantisessa kirjassa on 174 sivua. Tanja Karttusen tekemässä kirjassa ”Minkä tein, sen tein” Vilho ”Ville” Suonmaa on saatavana hintaan 20,00 euroa/kappale + postikulut 5,00 euroa. Tilauksen voit tehdä kotisivujeni kautta.

suonmaa (1)